НОВИНИ

Загорчич се надява на добро представяне в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
10:09, 20.07.2020
Чете се за: 01:10 мин.
Футбол
загорчич надява добро представяне лига европа

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич беше емоционален след победата с 2:1 над Ботев (Пловдив), която осигури участие на отбора в квалификациите на Лига Европа.

"Чувствам се страхотно след тази победа. Трябва да мине време, за да осъзнаем какво се случи през този сезон. Това бе най-важният мач този сезон и имаше напрежение, но е важно, че се класирахме за втори път за европейските турнири, откакто аз съм тук", заяви специалистът.

"Надявам се, че няма само да фигурираме в Европа и че ще успеем да минем един-два квалификационни кръга, а защо не и повече. Футболистите трябва да знаят, че всеки мач е важен и всеки следващ мач е най-важният. С такава нагласа се постигат успеха. Имаме идеи за селекцията, но ще видим какво е възможно. Няма да говоря още с конкретни имена, но със сигурност за Европа ще ни трябват хора", допълни Загорчич.

Колегата му в Ботев Ферарио Спасов направи кратък обзор на представянето в Първа лига на своя отбор.

"Не мисля, че сезонът за нас е разочароващ. Може би този конкретен мач е. Славия успя да използва две възможности и да вкара два леки от наша гледна точка гола. Поздравявам ги и им желая успех в Европа. Нашият отбор премина през доста перипетии през сезона и няма как да не бъда доволен от постигнатото. В началото на първенството изгубихме много точки и те трудно можеха да бъдат наваксани. Сега трябва да мислим за следващия сезон. Мисля, че позитивите от нас са повече от негативите. В отбора влязоха много млади момчета, които трябваше да заместят основни фигури. Днес не бяхме готови след този сгъстен цикъл, за нас това беше десети мач, но все пак успяхме да се съберем за тази среща. Спортно-технически този мач беше добър, но с леко предимство на Славия. За селекцията трябва да ни води разумът, а не разочарованието. Истината е, че имаме едно ниво, което не можем да надскочим с този отбор. Ще има играчи, с които да се разделим, и такива, които да привлечем. Предстоят ни интензивни седмици. Надявам се да завършим селекцията преди началото на подготовката", заяви Спасов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига
Леганес не успя да пребори Реал и изпадна от Ла Лига
Прокуратурата поиска заличаване на партия "Възраждане"
Прокуратурата поиска заличаване на партия "Възраждане"