НОВИНИ

Захлаждане и валежи през почивните дни

захлаждане валежи почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 28.08.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 26° и 31°. Около и след обяд в много райони ще превали и прегърми, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

На морския бряг облачността ще е променлива, на отделни места с превалявания. Максималните температури ще са около 26 - 28°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините в следобедните часове облачността ще е купесто-дъждовна, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен югоизточен, по най-високите върхове - югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В неделя с обръщане на вятъра от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. В понеделник отново ще има превалявания, но на малко места и предимно слаби. Във вторник и сряда облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време, ще е почти без валежи, а температурите слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1713 са новите случаи на коронавирус у нас
1713 са новите случаи на коронавирус у нас
Рекорден брой участници на турнира по аеробика "Пловдив къп"
Рекорден брой участници на турнира по аеробика "Пловдив къп"