Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Заловиха близо 1 кг контрабандни златни накити на пункта в Малко Търново

от БНТ
14:31, 26.09.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
заловиха близо контрабандни златни накити пункта търново
Слушай новината

Служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 981,75 грама златни накити, укрити в кутии с крема сирене и в дрехите на три жени пътуващи с лек автомобил.

На 21.09.2022 г. кола с румънска регистрация пристига на МП Малко Търново на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол управляващата автомобила жена и всички пътници - румънски граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При извършената проверка митническите инспектори откриват сред багажа - поставени вътре в кутии с крема сирене 5 пакета, увити с тъмно тиксо и найлони.

Установено е, че пакетите съдържат общо 747,93 грама златни бижутерски изделия. Други 233,82 грама златни изделия са открити в дрехите на шофиращата жена и две от пътничките при последвалите лични прегледи.

Иззети са общо 981,75 грама бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и др., които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато (проба 585) и са на стойност 88 358 лева.

Установено е, че недекларираните златни накити са собственост на трите жени в автомобила. От общото количество всяка от тях е пренасяла съответно 616,88 г, 265,40 г и 99,47 г златни накити. Съставени са три акта за установените административни нарушения.

Общо 1,776 кг контрабандни златни изделия са задържани от митническите служители на МП Малко Търново само от началото на месец септември. Открити са при митнически проверки на леки автомобили и пътници влизащи в страната от Турция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България отбеляза прогрес в световната ранглиста на ФИБА
България отбеляза прогрес в световната ранглиста на ФИБА
След проверките на БАБХ по Черноморието: Унищожени са над 170 кг храни
След проверките на БАБХ по Черноморието: Унищожени са над 170 кг храни