НОВИНИ

Залятата с киселина жена в Пловдив разваляла магии и предсказвала бъдещето

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 15.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Общество
Слушай новината

Състоянието на жената, която беше залята с киселина вчера в Пловдив, остава стабилно. Няма опасност за живота ѝ, но в следващите дни ще бъде направена операция за възстановяване на засегнатите участъци по лицето и тялото. Това обявиха от университетската болница Свети Георги, където е настанена пострадалата.

"Засегнати са горният и долният крайник. По долната половина на лицето и част от шията има дълбоки изгаряния. Жената е контактна и адекватна, нощта премина спокойно. Приета е в реанимация, поставена е под постоянно наблюдение, стабилна е. Жената има съпътстващи заболявания, но нямаме усложнения от тази гледна точка. За момента няма опасност за живота ѝ", заяви в "Денят започва" д-р Яна Янева.

Стабилно е състоянието на жената, залята с киселина в Пловдив

52-годишната жена, известна като Тони, е гледала на карти, разваляла магии и предсказвала бъдещето. Това може да бъде една от причините за посегателството върху нея, защото услугите и били много скъпи.

Жената е трудно подвижа и не е успяла да противодейства на извършителя. В дома е имало и социален асистент, който е дал точно описание на нападателя. Проверка на БНТ в Социално подпомагане - Пловдив показва, че на адреса няма адресиран потребител, който да има необходимост от грижи.

Нападателят се издирва. От фирмата домоуправител на входа, научихме, че четирите камери, монтирани на входа, са с прекъснато захранване, но дали това е било направено умишлено, се изяснява. Полицията е прегледала всички записващи устройства в района на сградата.

Прокуратурата ще даде по-късно брифинг по разследването.

Репортер: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС обсъжда изменение на споразумението за военна помощ за Украйна
МС обсъжда изменение на споразумението за военна помощ за Украйна
Винсент Крихмайер спечели спускането от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Солдеу
Винсент Крихмайер спечели спускането от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Солдеу