НОВИНИ

Заместник-министър Петър Младенов се срещна с временно управляващия посолството на Ирак Хайдар Албуриахи

Двамата обсъдиха възможността за подписването на меморандум за сътрудничество в сферата на спорта и младежта между двете държави.

Петър Младенов и Хайдар Албуриахи
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 29.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов проведе среща с временно управляващия посолството на Ирак Хайдар Албуриахи. Двамата обсъдиха възможността за подписването на меморандум за сътрудничество в сферата на спорта и младежта между двете държави.

Албуриахи отбеляза, че правителството на Ирак е загрижено за развитието на двата сектора и това е поводът за предприемане на стъпки към иницииране на преговори за подписване на подобен документ.

Зам.-министър Младенов, заяви че обмяната на опит и добри практики ще е полезна за двете държави и запозна Хайдар Албуриахи с дейността на министерството в сферата на младежта.

„На национално ниво ММС финансира над 100 младежки организации. Вярваме, че за устойчивото младежко развитие трябва да се дава поле за изява на младежите, младежките действия и инициативи“, каза Петър Младенов.

Заместник-министърът отбеляза, че в България функционират осем международни младежки центрове, които служат за основно средище на младите хора на местно ниво, като предстои изграждането на още 20 в по-малките населени места по плана за възстановяване и устойчивост.

От своя страна Хайдар Албуриахи подчерта, че Ирак работи по програма за подкрепа на младежките инициативи и ангажираност, подкрепена от Европейския съюз, и изрази надежда, че сътрудничеството между двете държави ще е успешно.

На срещата присъства и директорът на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ Теодорина Тодорова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тренировъчният процес в залата на ЦСКА по спортна гимнастика е подновен след монтирането на нови прозорци
Тренировъчният процес в залата на ЦСКА по спортна гимнастика е подновен след монтирането на нови прозорци