НОВИНИ

Започва пълна ваксинация на военнослужещите в САЩ

започва пълна ваксинация военнослужещите сащ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:51, 25.08.2021
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди да започне незабавно пълна ваксинация срещу COVID-19 на всички американски военнослужещи. Това става ясно от меморандум за военното командване, публикуван на сайта на Пентагона.

"Нареждам ръководителите на всички военни ведомства незабавно да започнат пълна ваксинация на всички военнослужещи, които не са напълно ваксинирани срещу COVID-19 и които са подчинени на Министерството на отбраната, на активна служба или в резерва, включително Националната гвардия", се казва в документа.

В меморандума се отбелязва, че това решение е взето след внимателни консултации с представители на медицинската експертна общност, военното ръководство на страната, както и лично с президента на САЩ Джо Байдън.

„Военнослужещите се смятат за напълно ваксинирани две седмици след приема на втория компонент на двуфазната ваксина срещу COVID-19 или две седмици след прилагането на единична доза от еднофазна ваксина. Лица, които преди това са преболедували коронавирусна инфекция не се смятат за напълно ваксинирана", подчертаха от Пентагона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейски час остава в сила в Албания
Полицейски час остава в сила в Албания
Удареният от гръмотевица остава за наблюдение в болницата
Удареният от гръмотевица остава за наблюдение в болницата