НОВИНИ

Заподозрените за убийството на бившия полицай в кв. "Лозенец" остават в ареста

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:38, 16.04.2022 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Заподозрените за убийството на бившия полицай Любомир Иванов остават в ареста. Решението е на Софийския градски съд.

Кристиян Илиев е обвинен като физически убиец на Любомир Иванов, а Боян Табаков като помагач. Бившият полицай беше разстрелян пред дома си в столичния квартал "Лозенец".

Според съда срещу Кристиян Илиев има множество събрани косвени доказателства. Открит е негов ДНК материал на местопрестъплението.

Според разследващите Боян Табаков, който снощи се е предал в СДВР, е помагал на Илиев с тренировки по стрелба и е организирал придвижването. Оръжието, с което е извършено убийството, все още не е намерено.

"Двамата са наблюдавали адреса, на който пострадалият живее. Проучвали са всички негови навици. Посещавали са стрелбищния комплекс на стадион "Герена", където са се обучавали стрелково. Там са се снабдили с 50 на брой патрона. В хода на разследването е доказано, че убийството е извършено именно с този вид патрони. Няма данни да са се познавали с жертвата. Вероятно се касае за неуредени имуществени въпроси", заяви Събина Христова, дежурен прокурор СГП.

"Седя два часа пред СДВР и никой не го взе. Той се е предал, но не се признава за виновен? Разбира се. Не го е извършил, няма за какво да се признава", допълни Мирослав Христов, адвокат на Боян Табаков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украински бежанци почистиха парк "Бачиново" в Благоевград в знак на признателност
Украински бежанци почистиха парк "Бачиново" в Благоевград в знак на признателност
Академик (Пловдив) разгроми Ямбол за 12-а победа в НБЛ
Академик (Пловдив) разгроми Ямбол за 12-а победа в НБЛ