НОВИНИ

Борисов: Спасяването на българските моряци от "Царевна" не е заслуга на Кирил Петков, а на Румен Радев

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 16.04.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Спасяването на българските моряци от кораба "Царевна" не е заслуга на премиера Кирил Петков, а на президента Румен Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при среща с членове и симпатизанти на партията в Добрич.

Вероятно в понеделник евакуираните от "Царевна" моряци ще се завърнат в родината

Той разкритикува решението на министър-председателя предварително да осветли спасителната операция, която по думите му се е провалила, защото в крайна сметка моряците сами са се евакуирали.

Борисов каза още, че правителството на Кирил Петков води двойнствена и скрита външна политика спрямо националния интерес на България по въпроса за Северна Македония.

"Това, което госпожа Генчовска, министър на външните работи, каза във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е по света. Двойна, двойнствена, скрита външна политика и то спрямо националния интерес на България. Чух Петков да казва, че за Северна Македония и опозицията трябвало да го подкрепи. Просто сме скандализирани от министъра на външните работи в своите изявления вчера и партията няма да подкрепя правителство с премиер Петков. Ние категорично им казваме - след ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков, ако ще да става за папата", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое записа най-резултатната си победа за сезона в НБЛ
Берое записа най-резултатната си победа за сезона в НБЛ
Посрещнаха с обидни послания българската делегация в Битоля
Посрещнаха с обидни послания българската делегация в Битоля