НОВИНИ

Рязко застудяване и сняг на отделни места се очакват утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 16.04.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще бъде времето днес, а в близките часове и вечерта на отделни места, главно в западната половина от страната ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София около 19°.

Съществена промяна на времето ще настъпи през следващото денонощие. През нощта вятърът ще започне да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е умерен, в Северна и Източна България - временно силен и с него ще нахлува по-студен въздух.

Температурите сутринта ще са между 8° и 13°, в София - около 10°, а привечер - от 2 - 3° в северозападните до 7 - 8° в югоизточните райони, в София - около 3°. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, които с понижението на температурите, утре вечерта и през нощта срещу понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще преминава в сняг.

Валежите ще са значителни по количества, заради което в цялата страна е обявено предупреждение от първа степен - жълт код.

Облачно, мъгливо и с валежи от сняг, сутринта под около 1200 метра - от дъжд ще бъде времето в планините, но с понижението на температурите дъждът и в по-ниските части бързо ще преминава в сняг. На много места количествата ще са значителни.

Преди обяд вятърът все още ще е от юг, но до вечерта навсякъде ще се ориентира от североизток, ще е умерен до силен и ще понижи температурите. С него ще има условия и за виелици.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, а със застудяването в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна покривка. През новата седмица времето ще бъде променливо, в началото и доста студено за периода: в понеделник минималните температурите са между 0° и 5°, максималните в повечето места между 5° и 10°.

Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 500 - 600 м - и сняг.

От сряда температурите бавно ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Радева се срещна със съпругата на президента на Турция Емине Ердоган
Десислава Радева се срещна със съпругата на президента на Турция Емине Ердоган
Откриха мотосезона във Варна
Откриха мотосезона във Варна