НОВИНИ

Заради COVID-19 се отлагат част от първенствата по тенис на закрито

тенис зала топка
Снимка: БФТ
bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 31.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Държавните лични първенства по тенис в зала за момчета и момичета до 12, 14, 16 години, както и регионалните квалификации за момчета и момичета при 12-годишните, планирани за януари 2022 г., се отлагат.

Това реши Управителният съвет на федерацията по тенис (БФТ), по предложение на Треньорския съвет.

След задълбочен анализ на предизвикателствата от предстоящата през януари нова вълна на COVID-19 и на усложнената епидемична обстановка в Европа, бяха обсъдени варианти за провеждане или за отлагане на първенствата. Взето бе предвид и решението на Тенис Европа да отмени Зимните купи, планирани за януари и февруари 2022 г.

Управителният съвет на БФТ поставя здравето на състезателите, треньорите, съдиите на първо място и затова бе решено да се определят нови, подходящи дати и места за провеждане на цитираните първенства.

Ако състезанията се проведат в края на февруари или през март, има голяма вероятност новата вълна вече да е отминала. Това ще даде повече спокойствие и сигурност за всички. Отлагането на държавните лични първенства на закрито не би било фатално за развитието на състезателите в детско-юношеска възраст, смята Треньорският съвет. Отлагането дава шанс за по-пълноценна предсезонна подготовка (период, през който може да се наблегне на тенис техниката и физическата подготовка).

УС на БФТ се ангажира до края на януари да бъдат определени и обявени нови, подходящи дати и места за провеждане на отложените състезания, като се потърси възможност всички те да се проведат с предоставяне на гостоприемство на участниците.

За отговорници по комуникацията с клубовете, треньорите и родителите на непълнолетните състезатели относно горното решение са определени г-жа Мариана Ненова, член на УС на БФТ, и г-н Атанас Георгиев от Спортния отдел на БФТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал е възстановен и ще участва в Австралия
Рафаел Надал е възстановен и ще участва в Австралия
Джейми Варди ще отсъства няколко седмици
Джейми Варди ще отсъства няколко седмици