Заради ремонт на жп тунела „Козница” отложиха тръгването на влаковете между Карлово и Антон

от БНТ
19:00, 01.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
заради ремонт тунела bdquoкозницаrdquo отложиха тръгването влаковете карлово антон
Снимка: Архив/БГНЕС

Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) отлага преминаването на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон до 8 септември, въпреки вече обявеното възстановяване на движението от 2 септември. Поради необходимост от извършване на довършителни дейности от инфраструктурния железопътен оператор по ремонта на жп тунел „Козница” се налага отлагане на обявеното възстановяване на движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Антон с още няколко дни.

Движението на нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София, ще бъде възстановено през гара Пловдив до приключване на извършваните от ДП НКЖИ довършителните ремонтни дейности. Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София-Добрич-София и София-Варна-София, ще продължават да пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София-Варна-София през гара Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще продължават да се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове, изпълнителят на ремонта - ДП НКЖИ, осигурява превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София са осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Запазват се и въведените промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Общината: „Да, България“, „Системата ни убива“ и физически лица са уведомили за протести
Общината: „Да, България“, „Системата ни убива“ и физически лица са уведомили за протести
Енергийната комисия преодоля поредното президентско вето
Енергийната комисия преодоля поредното президентско вето