НОВИНИ

Заради зачестилите пътни нарушения МВР вади на пътя камери и полицаи

заради зачестилите пътни нарушения мвр вади пътя камери полицаи
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:05, 21.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

МВР стартира нова специализирана полицейска операция срещу нарушителите на пътя.

Акцията, която ще проведе на територията на цялата страна, започна днес и ще продължи до 26 август, уточни Иво Писанов от отдел "Пътна полиция".

Заради зачестилите нарушения полицията вади целия наличен ресурс от мобилни камери за засичане на превишена скорост, а патрули ще извършват масови проверки за шофиране под въздействието на алкохол и от неправоспособни водачи. Специално внимание ще се обръща и на шофьорите с малък стаж на пътя.

"От началото на годината в страната са настъпили 3461 произшествия, с 255 загинали и 4332 ранени", аргументира спецакцията Иво Писанов. По думите му има спад в тази статистика спрямо миналата година, но за август броят на катастрофите остава висок.

В различните областни дирекции акцията ще акцентира върху най-честите нарушения, установявани там. Освен водачите-нарушители, санкции ще има и за неправилно пресичащите пешеходци, уверяват от "Пътна полиция".

"Животът не е електронна игра, не е виртуална реалност, която може да рестартираш. Тук няма рестарт. Апелът ни е към всички да са по-отговорни", призова още Иво Писанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хенрик Ларсон влезе в щаба на Куман
Хенрик Ларсон влезе в щаба на Куман
Локомотив (Пд) се подсили с полузащитник
Локомотив (Пд) се подсили с полузащитник