НОВИНИ

Защитник на Ливърпул стартира благотворителна кампания

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:42, 27.11.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
защитник ливърпул стартира благотворителна кампания

Благотворителната организация AR26, наречена в чест на Анди Робертсън, се стреми да даде на младите хора в цялата страна равен старт в живота. "Ние всички се нуждаем от други хора, ние всички се нуждаем от помощ, всички ние се нуждаем от подкрепа и повече от всичко - всеки се нуждае от шанс",казва Анди.

Благотворителността на Анди Робъртсън има за цел да осигури на децата и младите хора, които започват живота си, равнопоставеност, независимо от техния пол, раса или произход.

Защитник на "Ливърпул" и капитан на националния отбор на Шотландия Анди Робъртсън стартира своя собствена благотворителна организация, за да даде на младите хора в цялата страна равен старт в живота чрез футболни тематични проекти и да осигури възможности за подпомагане на социално слаби и тежко болни деца.

Благотворителната организация AR26, наречена в чест на дългогодишния защитник Робертсън от Дънди Юнайтед, Хъл Сити и Ливърпул, ще осигури на децата равен достъп до безплатно футболно обучение, подкрепа и възможности за работа.

26-годишният защитник на Ливърпул, който миналата седмица доведе Шотландия до първия си голям турнир от 22 години, от известно време обмисля създаването на собствена благотворителна организация заедно с партньорката си Рейчъл.

Националната изолация в началото на тази година е дала двойка време, за да реализират тази идея в живота си, и сега те могат да стартират AR26 този уикенд, от 26-ия ден на броене до Коледа, който ще донесе малко празнично настроение на децата и техните семейства в Шотландия в момент, когато те най-много се нуждаят.

"През цялата си кариера винаги съм се опитвал да подкрепям благотворителността и добрите дела, когато мога, но исках да направя повече", каза той.

"Има много части от живота ми, които ме карат да се чувстват благословен и привилегирован, но, без съмнение, най-голяма от тях-това е, помощта и подкрепата на любящото ми семейство, невероятните приятели и брилянтните треньори. Без тях - и без късмет - обстоятелствата ми можеха да бъдат съвсем различни.

Това е причината, поради която съм развълнуван и поласкан да бъда част от невероятен екип, който стартира благотворителна организация, насочена към подпомагане на младите хора в Шотландия. AR26 ще се стреми да осигури подкрепа и възможности за тези, които не по своя вина са били изоставени".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоичков за Марадона: Господ направи най-хубавото да си го прибере горе
Стоичков за Марадона: Господ направи най-хубавото да си го прибере горе
Отложиха "ATP Cup" заради COVID-19
Отложиха "ATP Cup" заради COVID-19