НОВИНИ

Защо във френската столица все още не могат да се намерят продукти със символите на Париж 2024?

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
22:43, 03.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
​мок утвърди париж домакин олимпиадата 2024
Слушай новината

По-малко от две години остават до Олимпийските игри в Париж, а все още в търговската мрежа няма артикули посветени на домакинството на френската столица.

Медиите във Франция отбелязват, че "вече е време Организационният комитет на игрите да пусне в продажба обичайните стоки, които представляват важен източник на доходи, особено във времена на инфлация".

Постъпленията генерирани от продажбата на сувенири, тениски, якета, чанти и много други, носещи логото на Париж 2024 биха могли да доведат до повишаване на приходите в държавната хазна, пише сайта francetvinfo. 

Майкъл Пейн, бивш маркетинг директор на Международния олимпийски комитет в продължение на 20 години е изумен след тридневен престой в столицата на Франция. "Видях много артикули с образа на Меси, както и такива с Тур дьо Франс, но никакви стоки за Олимпийските игри в Париж. Никога не съм виждал такова нещо в град домакин, две години преди игрите", отбелязва Пейн.

Според организаторите обаче, няма място за паника. Олимпийският шампион по джудо и част от организацията на игрите Теди Ринер признава, че някои държави пускат на пазара фен артикулите си много по-рано, но и добавя: "Франция е свикнала да го прави в последния момент, но ние подготвяме нещо изключително."

Билетите за състезанията вече са в продажба. Организаторите посочват още, че продуктите посветени на Париж 2024 могат да се поръчат онлайн, а тяхната продажба в магазините ще започне в края на годината.

Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Параолимпиадата ще се състои между 28 август и 8 септември 2024 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират движението по "Тракия" между Стара Загора и Ямбол днес
Спират движението по "Тракия" между Стара Загора и Ямбол днес
Почина оперният певец Румен Дойков
Почина оперният певец Румен Дойков