НОВИНИ

Затопляне в средата на седмицата

Ще бъде много ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 22.01.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше тази сутрин. В цялата страна минималните температури днес са отрицателни, включително и на морския бряг, минус 14° в Пазарджик, колкото е и на връх Мусала, минус 13° в Плевен, минус 10° в София.

В близките часове видимостта навсякъде ще се подобри и в по-голямата част от страната следобед ще бъде слънчево. Температурите ще продължат да се повишават и в повечето райони максималните днес ще бъдат между 1° и 6°, по Черноморието в комбинация със слаб североизточен вятър.

През нощта ще е безоблачно и почти тихо, с минимални температури между минус 11° и минус 1°, в София около минус 9°, а в много райони от страната видимостта ще е намалена от мъгли.

Максималните температури утре ще бъдат от около минус 1° в местата с трайни мъгли до около плюс 6° - плюс 7°, в София около 0°. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-югозапад, в Източна България от югоизток. Слънчево ще бъде и по Черноморието, но денят и там на места ще започне с мъгли. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

И в планините ще е предимно слънчево и по-малко ветровито с умерен вятър от север-северозапад. Температурите в курортите ще са от 0 градуса на Алеко и Мальовица до 5 - 6 в Боровец и Пампорово, а на Шилигарника около 3.

Слънчево, но по-студено от обичайното ще бъде и в по-голямата част от Балканите. Превалявания, но слаби и предимно от сняг ще има в северозападните части от полуострова.

У нас в сряда ще започне затопляне. Ще преобладава слънчево време, със сутрешни мъгли. През следващите дни температурите още малко ще се повишат, по-съществено минималните, но ще бъде много ветровито, на места със слаби превалявания, предимно от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутати на ДБ предлагат проект за връщане на комплекс "Камчия"
Депутати на ДБ предлагат проект за връщане на комплекс "Камчия"
Избраха Георг Георгиев за вицепрезидент на ПАСЕ
Избраха Георг Георгиев за вицепрезидент на ПАСЕ