НОВИНИ

Затоплянето продължава

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 03.06.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 20° и 25°, малко по-ниски в Североизточна България и по Черноморието, където и в следобедните часове на места ще превалява, но с тенденция да спира. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но ще остане все още ветровито.

През нощта по-значителна облачност ще има над източните и централните северни райони, но ще бъде почти без валежи. Очакват се минимални температури между 8 и 14 градуса, а максималните ще са между 22° и 27°, в София около 23°. През деня ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността и само на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България умерен северен вятър.

По Черноморието ще има разкъсана облачност. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Температурата на морската вода е от около 16° край Варна до 18° по южното крайбрежие, а вълнението на морето ще бъде 2 до 3 бала. Ще духа умерен север-северозападен вятър.

В планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури в курортите ще са между 8 и 12 градуса, в град Банско около 19.

Проливни валежи и гръмотевични бури ще има и утре във Франция. Ще вали и в много райони от Западна Европа, където се очаква и захлаждане. В останалата, по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане, ще бъде слънчево, включително и на Балканите, с изключение на крайните североизточни части от полуострова, където ще превалява.

У нас през почивните дни температурите ще се повишат още и в неделя максималните ще са между 24° и 29°. Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността и слаби валежи ще има в събота над Източна България, в неделя - в Североизточна България. Следобедни превалявания и гръмотевици са възможни и в планинските райони на Западна България. В началото на новата седмица отново се очакват проливни валежи, гръмотевични бури и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 представи официално Димитър Илиев
ЦСКА 1948 представи официално Димитър Илиев
Вдигат пенсиите с 5% от 1 юли
Вдигат пенсиите с 5% от 1 юли