Затягат мерките в област Търговище. От утре децата ще учат дистанционно

от БНТ
18:37, 14.10.2020
5759
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
обмислят затваряне училищата търговище

Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община Търговище, считано от 15 октомври до 30 ноември 2020 г.

Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.

Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. "червена зона". Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

Кметът д-р Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

Контролът на разпоредените мерки ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници, контрольорите на Общината, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните.

Автор: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Детски екскурзии - до пет дни и само през топлите месеци
Детски екскурзии - до пет дни и само през топлите месеци
Гъбена чорба, сарми, еленски бут и пататник влизат в "Националното меню"
Гъбена чорба, сарми, еленски бут и пататник влизат в "Националното меню"