НОВИНИ

Здрава битка, два червени картона и равенство между Черно море и Локо Пд

Гостите завършиха срещата с 9 души в мача от 13-ия кръг на Първа лига

Черно море - Локомотив Пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 07.10.2023
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море и Локомотив Пловдив завършиха наравно 2:2 в здрав мач в борбата за първото място в класирането на Първа лига. Домакините откриха резултата в края на първата част, но с два гола в добавеното време на първото полувреме Локомотив обърна резултата в своя полза. С гол в 90+5 минута на мача Живко Атанасов вкара гол и донесе точката на домакините. Гостите завършиха срещата с 9 души, след като Хорхе Сегура и Евандро получиха втори жълт и съответно червен картон в 75-ата и 81-ата минута. Локомотив Пловдив остана на първото място с 30 точки, а Черно море са втори с точка по-малко.

Още преди да е изтекла първата минута на срещата Мазир Сула стреля от 20-тина метра но неточно. В 11-ата минута след разбъркване в наказателното поле на домакините Христо Иванов имаше възможност да стреля от добра позиция, но неточно. В 17-ата минута Черно море имаше нова възможност. Мазир Сула получи топката в наказателното поле на гостите и стреля от 15 метра по земя, но ударът му бе слаб и вратарят Динко Хоркаш улови. В 21-ата Александър Василев стреля опасно от повече от 20 метра, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 25-ата минута Черно море имаше нова възможност за гол. Атанас Илиев успя да пусне хубав пас към Мазир Сула, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 36-ата минута Александър Василев проби отдясно и пусна пас към Атанас Илиев, който се размина с топката в малкото наказателно поле. В 39-ата минута Черно море откри резултата. След разбъркване в наказателното поле на гостите Атанас Илиев опита задна ножица, топката стигна до Мазир Сула, който бе блокиран и не успя да стреля, а кълбото стигна до Даниел Димов, който от няколко метра прати топката във вратата за 1:0. В 45+1 минута гостите изравниха резултата след куриозен гол. Евандро центрира от около 35 метра отдясно по атаката на гостите, топката прелетя над куп играчи, вратарят на домакините Иван Дюлгеров също не успя да играе с нея и тя влезе във вратата за 1:1. В 45+3 минута Локомотив направи пълен обрат. След грешка при изнасянето на топката Евандро я открадна, подаде на Джовани, който отново върна топката към Евандро, който с удар от 10-тина метра вкара за 2:1 за Локомотив.

В 63-ата минута гостите можеха да вкарат нов гол, но след удара на Алфа Конте топката премина над вратата. Две минути след това Бабакар Дион стреля опасно, но топката премина над вратата на Черно море. Четвърт час преди края на редовното време гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Хорхе Сегура получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение срещу Мазир Сула. В 81-ата минута Евандро от Локомотив също бе изгонен от игра след като получи втори жълт и съответно червен картон. В 82-ата минута Арлинд Дакай бе изведен в добра позиция отдясно и стреля, но вратарят Динко Хоркаш спаси. В 85-ата минута Арлинд Дакай засече с глава топката опасно, но тя се отби в напречната греда.

В 90+5 минута Живко Атанасов засече с глава топката след центриране на Брено Тейшейра и изравни резултата. В 90+7 минута вратарят на гостите спаси сигурен гол, след като успя да избие топката след удар на Васил Панайотов с глава. В 90+10 минута Динко Хоркаш спаси опасен удар и на Брено Тейшейра. В 90+10 минута Алекс Фернадес със страхотен удар по диагонал вкара нов гол за Черно море, но след консултации в ВАР попадението бе отменено заради засада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авиокомпанията Wizz Air отменя полетите от и до Тел Авив
Авиокомпанията Wizz Air отменя полетите от и до Тел Авив
ВК Хебър Пазарджик победи Динамо Букурещ в контрола
ВК Хебър Пазарджик победи Динамо Букурещ в контрола