НОВИНИ

Здравният министър назначи нови шефове на "Александровска"

здравният министър назначи шефове александровска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:59, 04.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ "Александровска" ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс. Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева-Сотирова.

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ-София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в управлението на общински и държавни лечебни заведения.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". В периода 2006 - 2008 г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски". Професор е в катедра "Ревматология" на МУ-София.

Гергана Андреева-Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов, а за председател на Съвета е избран проф. Румен Стоилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов протест заради липсата на места в детските ясли и градини
Нов протест заради липсата на места в детските ясли и градини
Спасиха ранен Царски орел в Бургаско
Спасиха ранен Царски орел в Бургаско