НОВИНИ

Здравният министър поиска становища по предложените COVID мерки

живо брифинг здравния министър стойчо кацаров
bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 31.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Слушай новината

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров изпрати писмо до работодателските организации, браншовите организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организациите в сферата на културата, спорта и други.

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция.

Скок на броя на заразените с коронавирус - 2090 са новите случаи

Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната система.

Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

12 области в страната вече са в червената COVID зона

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Д-р Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата в детските градини няма да носят маски
Децата в детските градини няма да носят маски
Заловиха мъж, превозващ афганистански мигранти в района на АМ "Тракия"
Заловиха мъж, превозващ афганистански мигранти в района на АМ "Тракия"