НОВИНИ

Зеленски се среща с папа Франциск

Ния Прелджич
от Ния Прелджич
06:56, 11.10.2024
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Володимир Зеленски пристигна в Рим за разговори, след като посети Лондон и Париж. Украинският президент обсъди предложения от него „план за победа“ с лидерите на Великобритания, Франция и новия ръководител на НАТО, докато се стреми да получи военна подкрепа.

На съвместната пресконференция с италианския премиер Джорджия Мелони стана ясно, че Италия е категорично против използването на ракети с голям обсег по територията на Русия, но ще продължи да помага на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. В събота Зеленски трябваше да запознае съюзниците си със своя план в Рамщайн, но срещата не се състоя след като Джо Байдън отмени визитата си в Европа заради урагана ”Милтън”. Очаква се по-късно днес украинският президент да се срещне с папа Франциск и лидерите на Германия относно по-нататъшната подкрепа за Украйна.

„Целта на нашата подкрепа е да поставим Украйна във възможно най-добрата позиция за поставяне на маса за преговори за мир, маса за преговори, която не означава капитулация, както мнозина предложиха по страхлив начин“, заяви премиерът на Италия Джорджа Мелони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фабриките за пелети в Югозапада на ръба
Фабриките за пелети в Югозапада на ръба
Спортни новини 11.10.2024 г., 06:30 ч.
Спортни новини 11.10.2024 г., 06:30 ч.