НОВИНИ

Жалба в КС за референдума срещу еврото внасят “Възраждане”, ИТН и Радостин Василев

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:36, 14.07.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
ldquoвъзражданеrdquoвнасят жалба референдума еврото подкрепена итн
Слушай новината

“Възраждане” ще обжалва в Конституционния съд решението, с което Народното събрание отхвърли референдума срещу еврото, обяви председателя на партията Костадин Костадинов. По думите му жалбата е подкрепена и от народните представители от "Има такъв народ" и независимия Радостин Василев.

"Миналата седмица Народното събрание погази закона и конституцията. Президентът, вместо да спази закона, реши да го погази и игнорира решеното на над 500 000 българи. Решихме да се обърнем към Конституционния съд, който се надяваме, не е превзет от американското посолство. Фашизмократите твърдят, че въпросът за референдума нарушава конституцията. Ние питаме кой точно член. Няма отговор. Направихме жалба, подписана е от 49 народни представители. Подписаха се цялата група на “Възраждане”, на ИТН и независимия депутат. БСП отказаха. Тя ще бъде внесена в деловодството на конституционния съд в 13:30 часа", обяви Костадин Костадинов, председател на Възраждане.

От БСП коментираха, че подкрепят провеждането на референдума, но не изглежда като "Възраждане" да имат нужда от тях за конституционната жалба.

"БСП гласувахме в зала “за” провеждането на референдум. Господин Костадинов дойде и каза: “Ние сме събрали подписите, подкрепено го”. Прозвуча ни, че нямат нужда от нас и затова казахме, че имат нашата принципна подкрепа, но няма да се подпишем", каза председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва делото срещу Любчо Георгиевски, председател на клуб "Иван Михайлов" в Битоля
Започва делото срещу Любчо Георгиевски, председател на клуб "Иван Михайлов" в Битоля
Наско Сираков: Левски не е създаден, за да се спасява, а да побеждава
Наско Сираков: Левски не е създаден, за да се спасява, а да побеждава