НОВИНИ

Жалко! Кубрат се бори мъжки, но Джошуа се оказа твърде силен

Борил Гочев
от Борил Гочев
01:30, 13.12.2020
Чете се за: 04:10 мин.
Други спортове
жалко кубрат бори мъжки джошуа оказа твърде силен
Слушай новината

Българинът даде всичко от себе си, но в край на сметка Антъни Джошуа се оказа прекалено силен за българина и след като го повали общо четири пъти, в край на сметка нокаутира Кубрат в деветия рунд.

Тази вечер Кубрат Пулев излезе за втори път в битка за световната титла, след като преди 6 години се изправи срещу Владимир Кличко. За наше огромно разочарование и този път Кобрата не можа да сбъдне мечтата си и да стане световен шампион.

Въпреки това българинът показа страхотна непримиримост, успявайки да се съвземе след два тежки нокдауна в третия рунд, но така и не успя да притисне сериозно Джошуа, който с този успех защити световната си титла, която извоюва повторно, след като спечели реванша срещу Анди Руис младши в Южна Африка преди година.

Първите два рудно протекоха сравнително скучно, като и двамата действаха предпазливо, стараейки се повече да опознаят противника. Във втората част все пак AJ се активизира, вкарвайки няколко крошета, но Кобрата успя да се предпази.

В третия рунд настъпи първия кризисен момент за Кубрат, който бе сериозно разклатен от ударите на британеца. Кобрата на два пъти бе пратен в нокдаун, като около половин минута преди края на рунда изглеждаше, че битката ще приключи. Българинът обаче успя да устои, като впечатление направи, че през цялото време не свали усмивката от лицето си.

В следващата част Кобрата очаквано опитваше да поддържа дистанция от Джошуа. Към края на рунда обаче родният боксьор опита да скъси дистанцията, което доведе до няколко опита на Пулев да нанесе удар, за съжаление неуспешни.

Петия рунд беше най-силният за Кобрата от началото на двубоя, като той определено беше по-активния боксьор, а в средата на рунда майсторски спря устрема на AJ. В последствие 39-годишния боксьор отново тръгна напред, нанасяйки нова добра комбинация.

В шестата част отново Кубрат беше по-активен, като тормозеше непрестанно Джошуа с десен прав. Британецът по-често търсеше клинча и генерално не опонираше на българина в този рунд.

Джошуа отново тръгна напред в седмата част, макар по-правилната стратегия за него да беше да води битката от дистанция. Кобрата опитваше да отвърне с леви прави, но всеки негов опит водеше до клинч, макар той също да прибягваше до този подход, когато бе необходимо.

Осмият рунд беше с поделено надмощие, като AJ продължи да използва дясното си кроше, докато Пулев все така разчиташе на своите леви прави.

За съжаление всичко приключи в деветата част, когато Джошуа пласира ляв ъперкът, който прати за трети път нашия боксьор на земята. Кубрат все пак се съвзе, но дясно кроше на AJ сложи край на мечтите на българина.

Така сега предстои един изключителен мач между Джошуа и Тайсън Фюри, който ще обедини и петте световни титли в бокса. В интервюто след мача самият Антъни сподели, че е готов да влезе в тази битка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джошуа нокаутира Пулев в 9-ия рунд
Джошуа нокаутира Пулев в 9-ия рунд
1287 случая на коронавирус при 4407 PCR теста
1287 случая на коронавирус при 4407 PCR теста