НОВИНИ

Жълт код за валежи в Западна и Северна България днес

жълт код валежи западна северна българия
bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 29.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, локално интензивни и значителни по количество и с гръмотевични бури, и с градушки.

Вятърът от югоизток ще се усили, но през нощта срещу понеделник ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Южна България, в София около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури ще са между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 16 - 21°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и в масивите от Западна България и Стара планина ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 11°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще са между 26° и 31°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели покрива на бивш ресторант в София (ВИДЕО)
Пожар изпепели покрива на бивш ресторант в София (ВИДЕО)
Реал (Мадрид) е кралят на Европа за 14 път
Реал (Мадрид) е кралят на Европа за 14 път