НОВИНИ

Женският баскетболен отбор на Берое записа първа победа в групите на Еврокъп

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:04, 08.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
женският баскетболен отбор берое записа първа победа групите еврокъп
Слушай новината

Женският баскетболен отбор на Берое Стара Загора записа първата си победа в груповата фаза на турнира Еврокъп, след като в среща от петия кръг старозагорки надиграха с 94:81 (19:27, 24:14, 29:18, 22:22) турския Хатай.

Двубоят започна трудно за българските шампионки, които в началните минути допуснаха да изостанат с двуцифрена разлика, но до края на първата четвърт намалиха пасива си на 8 точки при 19:27.

До края на първото полувреме баскетболистките на Берое съумяха да осъществят пълен обрат и така почивката дойде при 43:41 в тяхна полза.

Момичетата на Таня Гатева запазиха импулса в играта си и в началото на третата четвърт, като съумяха да изградят аванс от 13 точки при 72:59 преди решителните десет минути.

Последната част отново започна с предимство за домакините, които успяха да се откъснат на повече от 20 точки, макар че в последните минути гостите от Турция намалиха изоставането си и така финалната сирена дойде при 94:81 в полза на Берое.

Най-резултатна за победата стана Теодора Динева, която реализира 25 точки, а Радостина Димитрова завърши с "дабъл-дабъл" - 17 точки и 12 борби. За състава на Хатай пък най-полезна беше Алексис Принс, която също приключи с "дабъл-дабъл" - 26 точки и 12 борби.

Въпреки успеха си отборът на Берое Стара Загора остава на последното 4-то място с актив от 6 точки и баланс 1-4. Третият Хатай е с абсолютно идентични показатели, но има предимство, тъй като в първата среща с Берое постигна победа с 20 точки (93:73), докато днешният успех на старозагорки беше с 13 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДДС върху книгите и печатните издания остава 9% за постоянно
ДДС върху книгите и печатните издания остава 9% за постоянно
15% по-скъпи почивки у нас за празниците, внимавайте за фирми фантоми
15% по-скъпи почивки у нас за празниците, внимавайте за фирми фантоми