НОВИНИ

Жоао Енрикеш: Ще направим всичко възможно да отстраним Лудогорец

Жоао Енрикеш
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:13, 27.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалският наставник на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш беше доволен от представянето на отбора си при визитата на Лудогорец, която завърши 1:1 и остави сериозни шансове на словенците да излязат крайни победители във втория кръг на квалификациите в Шампионската лига.

"Това е равенство, но през първата част така се стече мача, но имахме шанс да завършим с преднина преди почивката. Но един от нашите футболисти проспа ситуацията, пропусна да се намеси по-добре и така ни вкараха гол. През втората част имахме няколко шанса, Лудогорец имаше повече, особено в края. Но равенството може би е справедливия резултат", заяви той след срещата.

Старши треньорът смята, че срещата е била равностойна.

"Нормално е в подобни мачове да се случва такова нещо и единия отбор да налага доминация. Понякога бяхме по-добри във владеенето, но друг път те бяха по-добри. Понякога всичко опира до емоционално състояние, а и позиционирането е важно. Глобално изиграхме много добър мач", добави той.

Португалецът разясни, че на тима му предстои и трудно шампионатно домакинство.

"Трябва да се справим с програмата. Днешният футбол изисква от нас да се справим. Ще се опитам да се подготвим и да бъдем по-добри. Първо ще се опитаме да спечелим мача си от втория кръг в словенското първенство. За нас е много важен предстоящия мач, защото е първо домакинство. И след това искаме да победим и Лудогорец. Продължаваме да осъзнаваме обаче, че Лудогорец остава фаворитът. Това беше само едното полувреме. Но вече ще се играе на нашия терен и ще се опитаме да победим. Ще направим всичко възможно с подкрепата на нашите фенове и да ги отстраним", завърши португалецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още два медала за България на европейското първенство по бокс за юноши и девойки
Още два медала за България на европейското първенство по бокс за юноши и девойки
Александър Зверев продължава на 1/4-финалите на тенис турнира в Хамбург
Александър Зверев продължава на 1/4-финалите на тенис турнира в Хамбург