НОВИНИ

Жорди Алба също се разделя с Барселона след края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:07, 24.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
жорди алба също разделя барселона края сезона
Снимка: БТА
Слушай новината

След раздялата на Барселона с капитана Серхио Бускетс сега и един от неговите заместници Жорди Алба обяви, че ще напусне "Камп Ноу" след края на настоящия сезон.

34-годишният краен бранител обяви новината със специално видеосъобщение в социалните мрежи, озаглавено "Благодаря, благодаря, благодаря!"

Това изявление на Алба сложи край на 11-годишния му престой като футболист на "каталунците", който започна през 2012-а година, когато за него бяха платени 14 милиона евро на Валенсия. Всъщност този трансфер маркира завръщането у дома за испанеца, тъй като той е продукт именно на школата на Барса, но в началните етапи от своята кариера освен за "прилепите" той е играл още за Корнея и Химнастик.

След завръщането си при "блаугранас" пък защитникът изигра повече от 400 мача за клуба във всички турнири, в които реализира 27 гола.

Според информациите при напускането си Алба е направил жест към тима, отказвайки се от половината пари, които е трябвало да получава под формата на заплати, а причина за тези му действия е финансовата криза в Барселона.

При престоя си на "Камп Ноу" Жорди Алба взе участие в спечелването на общо 17 трофея - 6 в Ла Лига, 5 в Купата на Краля, 4 за Суперкупата на Испания и по веднъж Шампионската лига и Световното клубно първенство.

Очакванията са испанецът да премине като свободен агент в Ал-Хилал в Саудитска Арабия или все пак да остане в родината си, където интерес към него има от страна на Атлетико Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем души са пострадали при челен удар в София
Седем души са пострадали при челен удар в София
Правителството "Денков-Габриел": за какво да внимаваме
Правителството "Денков-Габриел": за какво да внимаваме