НОВИНИ

Жозе Моуриньо записа своя мач №1000 преди битката с ЦСКА

Жозе Моуриньо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 13.09.2021
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Жозе Моуриньо постигна победа в юбилейния мач №1000 в своята треньорска кариера. Рома се наложи над Сасуоло с 2:1 на стадион “Олимпико” в среща от третия кръг на Серия А. Това бе последният двубой на тима преди предстоящия сблъсък с ЦСКА в Лигата на конференциите.

Любопитен факт е, че като мениджър Жозе Моуриньо има 638 победи, 204 равенства и 158 загуби. Треньорската му кариера започва преди 21 г. За този период португалецът печели 25 трофея, като става шампион в първенствата на Португалия, Англия, Италия и Испания.

58-годишният треньор разкри, че цяла седмица е лъгал за емоциите си, защото е изпитвал страх от провал: „Може би Бог е решил, че не заслужавам да получа негативен спомен от този конкретен двубой.“

Въпреки притесненията, Моурино успя да привлече медийното внимание в края на срещата. Той не успя да удържи емоциите си и спринтира на пистата пред тифозите на Рома, за да поздрави възпитаниците си при победното попадение.

След двубоя мениджърът разкри, че този изблик на емоции го е накарал отново да се почувства на 12 години.

„Сякаш не бях на 58 години, а на 10 или 12, или на 14. Тичах като дете. И се извиних на Алесио Диониси (треньора на Сасуоло – бел.ред.) за това“, каза Моуриньо след победата с 2:1 над Сасуоло.

„Този двубой имаше наистина специално значение за мен. Сигурен съм, че ще го запомня до края на живота си, защото моят 1000 мач като треньор беше точно този. Не исках да загубя този двубой и бях много уплашен, че ще ми остане траен негативен спомен. Така че преди това излъгах всички. Беше много специално чувство“, добави наставникът на Рома.

Гостите започнаха срещата силно и стигнаха до гол в 27-та минута. Попадението на Доменико Берарди обаче бе отменено заради засада. 10 минути по-късно Браян Кристанте откри резултата, след асистенция на Лоренцо Пелегрини.

След почивката футболистите на Сасуоло отново започнаха по-силно полувремето и възобновиха равенството. Филип Джуричич засече центриране по земя на Берарди за 1:1. Положенията пред двете врати не спираха. Първо Тами Ейбрахам нацели греда, а след това същото стори и Хамед Траоре. В първата минута от добавеното време Ел Шарауи донесе победата на домакините след красив гол от границата на наказателното поле в далечния ъгъл. В последната минута от мача нов гол за Сасуоло бе отменен, отново заради засада.

Рома заема лидерската позиция в Серия А с пълен актив от точки след 3 изиграни мача. В четвъртък столичани посрещат ЦСКА в мач от груповата фаза на евротурнира Лигата на конференциите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат за президент
Петър Стоянов: Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал да бъда издигнат за президент
Носят ли се маски в междуградския транспорт?
Носят ли се маски в междуградския транспорт?