НОВИНИ

Жребият за осминафиналите за Купата на България ще се тегли в петък

Осминафиналите ще се играят в периода 5-7 декември

варненско дерби втория кръг турнира купата българия
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 08.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Жребият за втория кръг (1/8 финали) на Купата на България ще се състои на 10 ноември (петък), от 11:00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна, съобщиха от Професионалната футболна лига.

Във Втори кръг участват общо 16 отбора, които ще бъдат поставени в една урна при пълен жребий. Изтегленият първи отбор (или двойка отбори) е домакин в срещата. До момента право на участие в 1/8-финалите на турнира придобиха тимовете на Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хебър Пазарджик, Пирин Благоевград, Арда Кърджали, ЦСКА 1948 София и Ботев Враца от Първа лига, както и тимовете на Литекс Ловеч и Спартак Варна от Втора лига.

До датата на жребия ще станат ясни още два отбора – победителите от мачовете Струмска слава – Ботев Пловдив и Черноморец Балчик – ЦСКА, които ще се състоят днес и утре.

Като двойки в жребия ще участват Черноморец Бургас – Етър Велико Търново (18.11), Бдин Видин – Берое Стара Загора (18.11), Балкан Ботевград – Лудогорец (22.11), Дунав Русе – Левски (22.11) и Янтра 2019 Габрово – Славия, които ще закрият програмата на осминафиналите на 23-и този месец.

Жребият ще разпредели оставащите отбори в осем противопоставяния, като домакин ще бъде първия изтеглен отбор. Победителят се излъчва в една среща съгласно условията на чл. 19, ал. 1, ал. З, ал. 4 и ал. 5. на Наредбата за първенствата и турнирите на БФС и се класира за Трети кръг (1/4 финал) на турнира.

Мачовете ще се играят в периода 5-7 декември 2023 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Ямбол задържа трима за агресия на пътя
Полицията в Ямбол задържа трима за агресия на пътя
Лаура Кьовеши идва на посещение у нас
Лаура Кьовеши идва на посещение у нас