НОВИНИ

Златан Ибрахимович си взе емоционално "сбогом" с футбола пред тифозите на Милан

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:09, 05.06.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
златан ибрахимович взе емоционално сбогом футбола тифозите милан
Слушай новината

Живата легенда на шведския футбол Златан Ибрахимович обяви края на своята славна кариера вчера по време на церемонията, в която той се сбогува с феновете на Милан.

Емоционалният момент се състоя минути след края на последния мач за сезона на "росонерите" - победата с 3:1 у дома срещу Верона.

Самият Ибрахимович също не успя да сдържи сълзите в очите си, докато бе бурно аплодиран от над 70 000 привърженици на "Сан Сиро".

"Първият път, когато пристигнах в Милан, вие ми дадохте щастие. Вторият път ми дадохте любов. От сърце искам да ви благодаря, фенове. Приехте ме с отворени обятия, накарахте ме да се чувствам като у дома си. Ще бъда фен на Милан за цял живот. Дойде време да кажа сбогом на футбола, не на вас. Казвам "сбогом" на играта, но не и на вас! Вълнението е голямо! Толкова много спомени и емоции имам тук, на този стадион. Само Милан и чао!", заяви емоционалният Златан от центъра на терена.

41-годишният швед "окачва бутонките" след точно 866 мача в клубния футбол, в които реализира 511 гола с екипите на Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и ЛА Галакси.

По време на престоя си във всичките тези отбори Златан може да се похвали с триумфове в първенствата на Италия, Испания, Нидерландия и Франция и общо над 30 трофея с различните тимовете, като единственият турнир, който Ибрахимович така и не спечели бе Шампионската лига.

За националния отбор на Швеция нападателят приключва с общо 122 мача на сметката си, в които е реализирал 62 попадения, които го правят най-резултатния футболист в историята на "Трите корони". С "Тре Крунур" Златан Ибрахимович участва на световните първенства през 2002 и 2006, както и на Евро 2004, 2008, 2012 и 2016.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къщи без ток и вода и разрушения след наводнението в Северозападна България
Къщи без ток и вода и разрушения след наводнението в Северозападна България
Тихомир Безлов: Няма данни случаят "Братя Галеви" да е свързан с убийството на Къро
Тихомир Безлов: Няма данни случаят "Братя Галеви" да е свързан с убийството на Къро