НОВИНИ

Златан Ибрахимович за 12-и път е Футболист №1 на Швеция

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:32, 25.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Европейски футбол
златан ибрахимович път футболист швеция

Неуморимата легенда на световния футбол - Златан Ибрахимович бе избран за рекорден 12-и път за "Футболист №1" на Швеция за 2020 г.

Нападателят на Милан заслужи приза след силното си представяне в европейския футбол с екипа на “росонерите”, като през тази година той реализира 22 гола в 30 мача във всички турнири.

Това е първа подобна награда за Златан от 2016 г. насам.

"Много благодаря. Убеден съм, че всичко е възможно, докато вярваш в това и влагаш много време и усърдна работа. Тогава всичко е възможно, доказах го за пореден път. Имам големи очаквания към себе си. Подлагам се под голямо напрежение, за да се представям на ниво всеки път, щом изляза на терена. Работя много, много усърдно за това. Подготвям се добре и следвам рутината, която ме кара да се чувствам жив. Имам и добри хора около себе си. Много е празно без феновете и се надявам всичко да се върне към нормалното, за да ни се наслаждават на това, което правим на терена, защото не е същото без тях. Посвещавам наградата на тях и на всички, които бяха с мен, когато се контузих тежко, и които ми помогнаха със завръщането ми с цялата работа, през която трябваше да премина. Най-вече на психическо ниво, защото не беше лесна ситуация. Съживиха ме и съм им много благодарен. Не можеш да се оттеглиш пред празни трибуни. Аз съм на 39 години и спечелих този приз, така че се целя в наградата и в 50-те ми години", каза Ибрахимович при получаването на наградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА с цялата си атакуваща мощ срешу Йънг Бойс
ЦСКА с цялата си атакуваща мощ срешу Йънг Бойс
Слънчево и днес
Слънчево и днес