НОВИНИ

Зоран Заев не мисли да подава оставка заради трагедията в Тетово

bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 16.09.2021
Чете се за: 02:32 мин.
По света
зоран заев мисли подава оставка заради трагедията тетово
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че не обмисля да подаде оставка. В изявлението на Зиядин Села, лидер на Алианс на албанците, който вчера го призова да подаде оставка по морални причини, премиерът вижда политика, желание за власт и победа на изборите.

"Мицкоски да дойде, да бъде премиер? Не мисля да подавам оставка, а министър-председател или вицепремиер ще бъде председателят на Алианса, когато заслужи, когато ще бъде тук, за да дава идеи, да предлага решения, а не да използва грозотата по най-перфидния начин по време на три дни траур от чисто желание за власт, за победа. Докато се държат така, те ще губят изборите. Другата алтернатива е тази: общност, инвестиции, по-високи заплати, принос към БВП", каза Заев.

14 загинали след пожар в ковид болница в Република Северна Македония

По отношение на предложените оставки той каза, че няма допълнителен коментар, защото, подчерта той, той дава изявления всеки ден.

"Трагедията засегна всички ни и ще я помним цял живот. Загубихме животи. Нека да изчакаме съдебните доклади", каза той.

Той за пореден път каза, че всички проявяват чувство за отговорност, идвайки веднага на мястото на инцидента, за да помогнат по някакъв начин. Злоупотребата с болката, през която преминава цялата нация, каза Заев, е чисто политизиране.

Преди 6 месеца експерти са предупредили ковид болницата в Тетово да не се експлоатира

И в сряда Заев каза, че „никой не е венчан за длъжността, нито е вързан, нито я е наследил от баща си длъжността, всички са заменими". Но посочи, че не трябва да се подава оставка веднага, когато някой я поиска. "Оставям експертите да кажат всички подробности за трагедията, всички ние чакаме това", каза Заев. В същото време той апелира разследването да приключи възможно най-скоро, професионално и експертно, защото гражданите заслужават отговори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трамвай аварира на ул. "Алабин" и спря движението
Трамвай аварира на ул. "Алабин" и спря движението
Джордж Лазаров е най-младият тенисист в световната ранглиста на АТР
Джордж Лазаров е най-младият тенисист в световната ранглиста на АТР