НОВИНИ

Зрелищно равенство на Локо Пд - Левски при завръщането на Мъри Стоилов

левски гони победа локомотив пловдив официалния дебют стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:58, 12.09.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Локомотив Пд и Левски не успяха да се победят. Двата тима направиха 2:2 в много зрелищна среща на стадион „Локомотив“ в града под тепетата.

Старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов не успя да запише успех в дебюта си при завръщането начело на Левски. Отборът му повеждаше на два пъти, но не успя да запази преднината си след попадения на Борислав Цонев и Георги Миланов. За домакините се разписаха Георги Минчев и Димитър Илиев.

Срещата от 7-ия кръг на Първа лига изгледа на живо селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров.

На два пъти пловдивчани поискаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза.

Гостите от София поведоха в 37-ата минута. Георги Миланов центрира в наказателното поле, но Илко Пиргов отрази удара на Здравко Димитров, при добавката Борислав Цонев беше точен за 1:0. След дълго преразглеждане на системата за видеоповторение, попадението беше зачетено.

Изравнителното попадение дойде едва през второто полувреме. В 73-ата минута Бирсент Карагарен върна топката от аутлинията към Георги Минчев, който засече отблизо за 1:1.

Само 120 секунди бяха необходими на играчите на Левски, за да поведат за втори път на „Лаута“. Георги Миланов с преодоля защитника Милош Петрович на дъгата на наказателното поле, стреля с шут от далеч, за да изведе „сините“ за 2:1.

Само пет минути по-късно обаче голмайсторът на „смърфовете“ Димитър Илиев отправи точен диагонален удар за 2:2.

В 90-ата минута Петър Витанов стреля от границата на наказателното поле, но в гредата, което не позволи на Локомотив Пд да обърне изцяло хода на срещата.

След 7 кръга Левски е на 9-ото място в класирането с едва 7 точки, докато Локомотив Пд е на последното място с 3 пункта от три равенства в 6 мача.

В друг мач от Първа лига, който се игра по-рано в неделния ден, Николай Киров започна с убедителна победа начело на ЦСКА 1948. „Червените“ се наложиха с категоричното 5:1 над гостуващия състав на Ботев Враца.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След съобщение към контакт "Pi ar Sevi Boiko": Севделина Арнаудова не отрече, че познава Иван Гешев
След съобщение към контакт "Pi ar Sevi Boiko": Севделина Арнаудова не отрече, че познава Иван Гешев
ФБР разсекрети документ, свързан с разследването на атентатите от 11 септември
ФБР разсекрети документ, свързан с разследването на атентатите от 11 септември