НОВИНИ

Зверев отнесе сурово наказание от ATP за изблика си в Акапулко

зверев отнесе сурово наказание atp изблика акапулко
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:37, 08.03.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Германският тенисист Александър Зверев получи осемседмично условно наказание за атаката си спрямо съдията на стола на турнира в Акапулко, Мексико.

Световният номер 3 бе дисквалифициран от надпреварата, която е със статут "АТП 500", след като удари стола на съдията в израз на разочарование след загуба на двойки. Той отнесе и максималната финансова санкция от 40 000 долара за обидни реплики и неспортсменско поведение, като предаде всички натрупани пари от наградния фонд и ранкинг точки от съревнованието.

Въпреки това Зверев няма да бъде наказан допълнително, освен ако не наруши правилата отново догодина. Главният вицепрезидент по правилата и турнирите на Мъжката тенис асоциация Миро Братоев проведе преразглеждането на инцидента и бе открито, че „Зверев е нарушил правилника в секция Големи провинения на АТП с неприемливото си поведение“.

Германецът ще получи осемседмична забрана и ще бъде глобен с допълнителни 25 000 долара, ако получи нарушение на правилника, което доведе до санкция за неспортсменско поведение или за „словесни или физически обиди на съдия, опонент, зрител или друг човек на корта или около него“ в рамките на следващите 12 месеца.

„Ако условията бъдат изпълнени, наказанията ще бъдат формално оттеглени след завършването на периода на пробация. Ако те не са изпълнени, санкциите ще влязат в сила след приключването на всеки един процес на обжалване“, се казва в изявление на АТП.

Зверев, който разполага с време до 11 март да обжалва решението, се завърна на корта за Купа "Дейвис" през уикенда и спечели и двата си мача на сингъл за Германия. Той ще участва и на Мастърса в Индиан Уелс, който започва тази седмица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен е жребият за Финалната осмица на турнира за Купата на България
Ясен е жребият за Финалната осмица на турнира за Купата на България
Лвов - мечтаната дестинация за хиляди украинци
Лвов - мечтаната дестинация за хиляди украинци