НОВИНИ

Зверев прегази Рубльов и триумфира в Синсинати

зверев прегази рубльов триумфира синсинати
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 23.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Германецът Александър Зверев спечели турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, след като във финала на надпреварата се наложи с 6-2, 6-3 над Андрей Рубльов от Русия.

След драматичния си успех над Стефанос Циципас в полуфиналите, тази нощ Зверев доминираше тотално срещу добрия си приятел Рубльов и спечели 93% от точките след първия си сервис, за да стигне до чист успех след само 59 минути игра.

По този начин германският тенисист спечели четвърта титла от началото на годината и затвърди статута си на един от фаворитите за трофея от Откритото първенство на САЩ.

Любопитно е, че 24-годишният Зверев, който в началото на месеца спечели Олимпийския тенис турнир в Токио, нямаше нито една победа в предишните си шест участия в Синсинати.

"Първата ми победа на тези кортове беше преди няколко дни, а сега вече имам първа титла тук. Това бе невероятна седмица, много невероятни мачове и чувството е страхотно преди началото на Ю Ес Оупън. Показах доста добър тенис. Не празнувах бурно, защото знам как се чувства Андрей, ние сме най-добри приятели, откакто сме на 11 години, но знам, че той скоро ще спечели първата си Мастърс титла", коментира Зверев след успеха.

С тази победа Зверев се изкачи до четвърта позиция в надпреварата за Финалите на АТП в Торино с 4195 точки, като пред него са единствено Новак Джокович (7170), Стефанос Циципас (5380) и Данийл Медведев (4380).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се завърна в топ 20 седмица преди US Open
Григор Димитров се завърна в топ 20 седмица преди US Open
В пика на четвъртата вълна: Какво очакват училищата и вузовете през новата учебна година
В пика на четвъртата вълна: Какво очакват училищата и вузовете през новата учебна година