НОВИНИ

Зверев със страхотен обрат срещу Циципас

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 22.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
зверев страхотен обрат циципас
Слушай новината

Олимпийският шампион Александър Зверев се класира за финала на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Синсинати, след като осъществи феноменален обрат срещу Стефанос Циципас.

Германецът изоставаше в третия сет с 1:4 гейма, но съумя да обърне развоя на срещата, за да се класира на своя първи финал в Синсинати след повече от 2 часа и половина здрава битка.

Първия сет беше решен от само един единствен пробив, който дойде на сметката на Зверев в петия гейм по пътя му към успеха с 6:4.

Втората част отново започна отлично за световния №4, който проби още в откриващия и гейм, а след това затвърди брейка за аванс от 2:0. Тук обаче започна завръщането в мача за Циципас, който взе следващите пет части, реализирайки два пробива. Така, след 6:3 в полза на тенисиста от Гърция, победителят трябваше да бъде определен в решителен трети сет.

Циципас използва инерцията от края на втория сет, за да стигне до нови два пробива, които му осигуриха аванс от 4:1 гейма. Зверев обаче отказа да се предаде и моментално върна единия брейк, а при 4:5 отново взе подаването на съперника си, изравнявайки резултата. Стигна се до тайбрек, в който германецът взе своето и след 7-4 точки намери място във финала.

В спора за трофея негов съперник ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който от шестия опит надигра сънародника си Даниил Медведев след 2:6, 6:3, 6:3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мани Пакиао загуби драматично завръщането си в бокса
Мани Пакиао загуби драматично завръщането си в бокса
"Есетрова" Луна в Гърция
"Есетрова" Луна в Гърция