НОВИНИ

1-ви юни във Велико Търново

Първи юни – Денят на детето, във Велико Търново премина с ден на отворените врати в отделението по педиатрия в областната болница и награждаване на млади литератори в първото издание на конкурса „Детство мое вълшебно“.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
19:55, 01.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Организаторите от най-старото читалище в старата столица „Надежда 1869” бяха приготвили подаръци книги за всички деца. 28 таланти се състезаваха с разкази и стихотворения. Малката поетеса Далия участва в литературния конкурс със стихотворение, озаглавено „Детство мое“. Тя е само на 8, но има два таланта –пише и рисува.

Далия: "Картини, които изобразяват какво мисля аз."

6-годишната Калина поздрави гостите с песен, а за празника каза, че ще бъде със своите родители, които вече са я зарадвали с подарък.

Калина Чокоева: "Раница за физическо."

За първи юни отвори врати за обществеността и отделението по педиатрия, в което годишно се лекуват 1800 деца.

Д-р Валентин Точков, началник на Педиатрично отделение: "50% са от Великотърновска община, 50% са от други общини – Полски Тръмбеш, Златарица, Елена, Стражица, така че контингентът ни е от цялата област."

Ръководството на лечебното заведение осигури празнични изненади и за болните деца, които в момента са хоспитализирани във Великотърновската болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Версията на Маргарита Мунос набедена от ГДБОП
Версията на Маргарита Мунос "набедена" от ГДБОП
1-ви юни - Денят на детето събра милиони детски усмивки
1-ви юни - Денят на детето събра милиони детски усмивки