НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„PS - Някой трябва да плати”. „Босият император” „Мечти и спомени”. „Скейтъри от минали времена" , "Морис Бежар - Девета симфония".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:45, 28.09.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

„PS - Някой трябва да плати”. С това заглавие потегли първият български аудиосериал. Автор е Богдан Русев, а разказвачът - Павел Владимиров. Оригинална, остроумна и екстремна история. P.S „Някой трябва да плати" надига глас.

„Босият император”, копродукция с българско участие, направи световна премиера в Торонто. Красивата политическа сатира е под режисурата на Джесика Удуърт и Петер Бросенс, а продуценти от българска страна Мира Сталева и Стефан Китанов. Кралят тръгва с антуража си по света!С европейската премиера на „Босият император“ ще бъде открит 35-ия филмов фестивал във Варшава. Очакваме го и тук.

Спомени от пътешествия в Испания, Италия и Гърция се събират в галерия Париж. Иван Стратиев улавя настроенията на предесенните брегове, старите катедрали, каменните къщи - южно, топло и пъстро е в изложбата „Мечти и спомени”.

В близкото минало, към началото на скейт манията, ни връща фотоизложбата на Мартин Младенов „Скейтъри от минали времена" в Gifted Sofia.. Около спорния паметник се развихрят първите скейтъри у нас., както ги определя авторът - основоположниците на градската култура в късно-социалистическа България“.

"Морис Бежар - Девета симфония" - една от изненадите в програмата на Танц филм фест. 250 танцьори и музиканти се събират на сцената с могъщото послание „Всички хора са братя” - с вечната музика на Бетовен и хореографията на Бежар. Спектакълът „Деветата симфония” е видян от над 100 000 зрители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: България да не подкрепя Македония за започване на преговори за ЕС
Каракачанов: България да не подкрепя Македония за започване на преговори за ЕС
​27-то издание на конкурса „Пътен полицай на годината започва в Плевен​
​27-то издание на конкурса „Пътен полицай на годината" започва в Плевен​