Какво е качеството на предлаганите храни в България, спазват ли заведенията изискванията за съхранение и хигиена? Тези теми са сред най-обсъжданите, особено през летния сезон, когато хората отиват на почивка и се отпускат за повече удоволствия. Горещините представляват още един фактор при съхранението на хранителни продукти и напитки, а желанието за бизнес по препълнените курорти по Черноморието пък поражда всевъзможни търговски идеи - легални и нелегални.
Какво е качеството на предлаганите храни в България, спазват ли заведенията изискванията за съхранение и хигиена? Тези теми са сред най-обсъжданите, особено през летния сезон, когато хората отиват на почивка и се отпускат за повече удоволствия. Горещините представляват още един фактор при съхранението на хранителни продукти и напитки, а желанието за бизнес по препълнените курорти по Черноморието пък поражда всевъзможни търговски идеи - легални и нелегални.
Какви мерки е предприела Българската агенция за безопасност на храните, за да може летовниците да останат доволни от своята ваканция - разберете от разговора с д-р Любомир Кулински - директор на Дирекция "Контрол на храните" в студиото на "Денят започва" във видеото.