Инцидентът е изключително неприятен и се случва за първи път. Честно казано и аз нямам обяснение за случилото се. Това каза по телефона в "Денят започва" проф. Марияна Стойчева от Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, по повод закуската с умряла мишка, сервирана вчера на 2-годишен пациент. "Ние ползваме храна от кухня майка, не приготвяме храната в клиниката. Тя се приготвя централно и се извозва в специални съдове, прегодени за транспортна храна и ние само я разливаме", поясни проф. Стойчева и добави, че в момента тече разследване, за да се разбере как и кога мишката е попаднала в храната.
Още вчера бе извършена обстойна проверка на целия кухненски блок, както и на помещението, където се разлива храна. Това каза д-р Теодора Севова - директор на Агенция по безопасност на храните - Пловдив. "Не са констатирани нарушения. Напротив, точно обратното - констатациите, които са направени от колегите след проверката, са, че взимат много сериозни мерки по изпълнение на една от много важните програми за дератизация и дезинсекция", добави тя.
Още подробности за проверките и разследването на инцидента вижте във видеото.