НОВИНИ

12-годишно момче се извини за надраскан паметник в Русе и го почисти сам

12-годишно момче от Русе призна в социалните мрежи, че е рисувало върху един от паметниците в града. Александър Драев се извини и дори поправи грешката си, като почисти монумента сам.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
20:46, 10.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

12-годишният Александър Драев рисува от малък. За да покаже таланта си, заедно с приятели, изписват артистичните си псевдоними върху Братската могила в центъра на града.

Александър Драев: То е нещо като изкуство. Не драскам само аз и тогава не знаех, че не трябва да се рисува по паметници.

Алекс казва, че по-късно осъзнал грешката си и искрено съжалява за стореното. Нещо повече - намира смелост да се извини публично в социалните мрежи и сам заличава своята грешка.

Александър Драев: То се чисти с туба ацетон и памук. Нищо не ми костваше. Веднага като разбрах, че не е правилно, отидох и го изчистих.
Зорница Бойчева, майка на Александър Драев: Зарадвах се, че е осъзнал веднага грешката си и че я е поправил без дори да му казвам аз.
Деян Стайков, учител на Александър Драев: В крайна сметка, признаването, осъзнаването на тази проява и след това, разбира се, почистването на паметниците за мен говори само едно - че ще стане човек.

Подобни надписи и рисунки в Русе са почти на всяка крачка, което отново повдигна въпроса за обособяването на специално място за този вид творчество. Вместо това през последната година община Русе е похарчила над 4 хил. лв. за заличаването на графити по паметници и обществени сгради.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бракониери в Старозагорско използват живи диви птици като примамка за лов
Бракониери в Старозагорско използват живи диви птици като примамка за лов
Стартът на Румънското европредседателство ще се запомни със срив на леята
Стартът на Румънското европредседателство ще се запомни със срив на леята