НОВИНИ

15-годишно момиче спаси шофьор на тролейбус в Стара Загора

В ада, който си сътворихме като отношение към другия и като начин на възприемане на живота, стигнахме дотам - да се впечатляваме от малкото останали смели и човечни хора, да се радваме на отдавна загубени човешки ценности, които всъщност трябва да са водещи в постъпките ни. Едно 15-годишно момиче от Стара Загора успя да спре тролейбус, да направи изкуствено дишане на припадналия в движение шофьор и така да спаси всички пътуващи в превозното средство.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
15:04, 18.01.2016 (извънредно)
12680
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Мария заедно с нейни съученици се качили в петък на тролейбуса, за да отидат на тренировка. По време на движение на шофьора му прилошало и тролеят застанал перпендикулярно на пътя. Кондукторката започнала да вика за помощ, а пътниците изпаднали в паника.

Мария Стоилова: "Когато жената почна да вика, аз отидох при нея и казах какво има и тя вика нещо става, нещо става..."

Мария се била най-отзад в тролейбуса, избутала всички и отишла до шофьора. Видяла, че той е паднал на волана, в безсъзнание. Удрила му два шамара, но той не реагирал. И тогава момичето се сетило, че шофьора може да си е глътнал езика. За щастие успяла да му помогне.

Мария Стоилова: "И го видях, аз не знаех, че е това нещо, но просто го видях ей тъй по лицето и го захванах нещо за да видя ченето му."

Мария Стоилова е възпитаник на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора. Тя живее там от девет години и учи в спортното училище, специалност плуване. Заради героичната й постъпка днес Мария беше наградена от ръководството на спортното училище.

;

Срещата на Мария с шофьора, когото спаси. Снимки от сайта на спортното училище на Мария. (http://www.sportno-sz.com/)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривно устройство избухна тази нощ в двора на майката на кмета на Аксаково
Взривно устройство избухна тази нощ в двора на майката на кмета на Аксаково
Търси се кръв за намушканото в Перник момиче
Търси се кръв за намушканото в Перник момиче