НОВИНИ

Стотици хора все още са без електричество заради снега

Стотици хора все още са без електричество. В студеното време без ток са много домакинства в Североизточната и Западната част на страната, съобщиха от енергодружествата за ПСН. Екипите и на трите електродружества в страната, както и на енергийния системен оператор работят непрестанно за отстраняване на повредите.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
12:22, 18.01.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Зимата покоси най-сериозно Североизточната част на страната. Снощи късно допълнителни аварии в региона са оставили без електрозахранване нови 83 населени места. Така общо без ток са 258 места или 67 000 клиенти на Енергопро. Най-засегнатите са области Силистра, Шумен, Добрич и Велико Търново.

150 населени места остават без ток в Западна България, съобщиха от ЧЕЗ. В почти цялата Югозападна България е нормализирана ситуацията. Тежко обаче остава положението в 5 населени места, където продължава да се работи - това са Симитли и още 4 места в Кюстендилско.

В Югоизточна България 87 села или 25 хиляди са без електрозахранване, съобщиха от EVN. Аварии основно има в областите Пловдив,Пазарджик и Сливен. Без ток са и в Карнобат и Айтос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстановката в Благоевград е сравнително спокойна
Обстановката в Благоевград е сравнително спокойна
Новините в 100 секунди, акценти до 11 ч.
Новините в 100 секунди, акценти до 11 ч.