НОВИНИ

В 15 области е обявен жълт код заради силен вятър

Жълт код е обявен за 7 юли в 15 области на Северна, Западна и Южна България заради силен вятър. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София град, София област, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще духа силен вятър със средна скорост 14 - 15 м/сек. с пориви до 20 м/сек. В останалата част на България е обявен зелен код.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:09, 06.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
области обявен жълт код заради силен вятър

С усилване на вятъра през страната ще премине студен атмосферен фронт. През деня вятърът от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще се усили – ще бъде умерен, в западната част на Дунавската равнина силен. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са между 26° и 31°, в София около 25-26°, уточниха от НИМХ.

Над планините също ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра около 12°.

По Черноморието облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми.

По-значителни ще се валежите по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат около 26°-28°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на село Горно Хърсово искат да спасят храма „Възнесение Господне“
Жителите на село Горно Хърсово искат да спасят храма „Възнесение Господне“
Възстановяват църква край Своге на повече от 520 години
Възстановяват църква край Своге на повече от 520 години