НОВИНИ

16-годишен рани с нож съученик в столицата

16-годишен намушка с нож по-голямо от него момче до столичното 23-то училище "Фредерик Жолио Кюри". Инцидентът е станал в голямото междучастие, около 10 часа, когато 16-годишният Кристиян и 17-годишният Димитър се спречкали.

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 27.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След като намушкал в бедрото по-голямото момче, Кристиян избягал, но по-късно беше задържан от полицията. Пострадалото момче е откарано в Пирогов, състоянието му не е тежко и няма опасност за живота му. Според съучениците им, двамата се скарали заради момиче, а Кристиян е имал проблеми с дисциплината, обясни директорката.

Ето какво казват ученици, свидетели на инцидента:

- Кристиян е преследвал приятелката на Димитър явно там писал й е или не знам звънял и е предната вечер. И просто Димитър е искал да разбере какъв е проблемът и защо и звъни, обаче се стигнало до бой. Ние не очаквахме, че ще се стигне до наръгване, ние просто стояхме, разтървахме ги и просто стана.
- Охраната не знаеше на кой номер да звънне. Той просто стоеше на стълбите. Аз не можах да повярвам. Всички се спуснаха веднага да помагат, а той просто стоеше и гледаше.
Нина Чачева, директор на 23-то СОУ "Фредерик Жолио Кюри": Това, което трябва да се промени със сигурност, са охранителните фирми. Би трябвало да се промени пропусквателния режим, да стане адекватен. Задействана е процедура за наказание, информирани са съответните закрила на детето, проведени са разговори, няколко разговора включително и съвсем на скоро с родителите.
Анет Маринова, психолог в 23-то СОУ "Фредерик Жолио Кюри": Досега дори имах разговор с учениците в най-различни конфигурации в най-различни часове и това ще продължи, разбира се на края сме на учебната година.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново осветление в благоевградските села
Ново осветление в благоевградските села
РЗИ: От село Синеморец до Обзор водата е добра
РЗИ: От село Синеморец до Обзор водата е добра