В София предоставят нестандартна празнична разходка за чуждестранните туристи и то - безплатно.
"Какво трябва да ям, преди да си тръгна от България? И понеже не е с едно изречение лютеницата или кебапчетата и затова ние решихме да направим цяла обиколка, която да обясни тези подробности".
"За момента сме първата такава обиколка. В света има нещо подобно, което се прави в Ню Йорк, но като нашето в момента е първо в света или поне ние не знаем за други такива".
"Това всъщност беше нещо като мечта - преди половин година си пожелах за работа, която да ми доставя удоволствие, в която да мога да говоря с различни хора от различни страни."
"Научихме ги как се пие ракия и как се яде Шопска салата и как се казва "Наздраве", най-важното".
"Следващото ястие, което ще опитаме ще бъдат лютеница и кьополу и ще им разкажа историята как се прави лютеница и как това е традиция в България".Лютеницата се маже на хляб, замесен на ръка. Но преди това, докато минават покрай църквата Св. Седмочисленици, Божана не пропуска история за светецът от наши дни дядо Добри. Той обикновено също е тук и проси, за да дари спестеното за благородни каузи. По примера му и младежите се опитват да съчетаят кауза с иновативен бизнес. В края на разходката, ако им харесало чужденците могат да им оставят пари. За да може и други след тях да открият модерния чар на България. Автор: Цвета Младенова