НОВИНИ

18 души са обгазени от неизвестен газ в Пазарджик

Общо девет човека - четиричленно семейство и петима пожарникари, вече са настанени в Клиниката по токсикология на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив след обгазяване при битов инцидент в Пазарджик. Това съобщи на специална пресконференция завеждащият Клиниката проф. д-р Янко Илиев.

bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 21.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

24-годишният мъж е обгазен при опит да пробие бутилка с газ, купена за 10 лева от пункт за скрап. За секунди почувствал замайване и загубил за кратко съзнание. Обгазени били и бащата, и майката. След подаването на сигнала на тел. 112, освен спешна помощ, на място пристигнали и пожарникари. Часове по-късно и те получили световъртеж. През нощта всички пострадали са транспортирани от Пазарджик в Пловдив. Днес в клиниката е приет и по-малкият син на семейството. Всички вече се чувстват добре и до 48 часа ще бъдат изписани.

проф. д-р Янко Илиев - началник на Токсикология в УМАЛ „Св. Георги"
По предварителни данни това е газ фреон, чието съдържание е въглеводороди, които са халогенирани и обогатени с флуорни атоми, което обяснява и клиничните оплаквания. Какво друго се е съдържало не може да се каже, защото няма химически анализ нито съпътстващи документи. В момента на разпробиването този газ, който е четири пъти по-тежък се е разпръснал. Това се е извършвало в един
дърварник. Всъщност един обикновен битов инцидент.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антарктически дневник: Пътят към Рио Галегос
Антарктически дневник: Пътят към Рио Галегос
МОН награди Мария, която спаси живота на шофьор на тролей
МОН награди Мария, която спаси живота на шофьор на тролей