Ако искате да изживеете една специална вечер, запазете си маса в бутиковия ресторант на Деймън Барел. Ще трябва обаче да изчакате пет години, за да посетите това уютно местенце.
Вероятно никога не сте чували за Деймън Барел. В кулинарните среди обаче той вече е легенда. Деймън е собственик на ресторант в провинциално градче в щата Ню Йорк. Заведението, което се намира в мазето на къщата му, разполага само с девет маси. Самият Деймън е това, което прави ресторанта уникален. Той не само е главен готвач и сервитьор, но и сам отглежда продуктите за ястията си.
"Можете да видите, че всичко, което сервирам идва от 12-акровата градина, освен ако не реша да приготвя морски дарове. Понякога ми отнема година или две, за да отгледам нещо, което ми трябва за ястията", каза готвачът и производител Деймън Барел.
След високите оценки на редица кулинарни критици и експерти новината за бутиковото ресторантче на Деймън Барел се разпространява изключително бързо. Листата на чакащите гости е попълнена за следващите пет години.
"През последните няколко седмици имаме хиляди резервации от повече от 55 държави. Най-впечатляващото е, че храната събира всички", отбеляза Деймън.

Гвоздеят на програмата в китния ресторант е домашният хляб с детелини и борови семки. Към него се поднасят домашно приготвени масло и сирена. Главният готвач отказва да сподели какви са приходите на ресторанта, както и кои известни личности са го посещавали.
Автор: Драгомира Капитанова