НОВИНИ

3D в татуирането

Точно сега е моментът , в който може да си направите нова рисунка по тялото.

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 21.02.2014
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Точно сега е моментът , в който може да си направите нова рисунка по тялото. И макар, че историческите свидетелства показват ,че този вид боди арт е на повече от 5 хиляди години, татуировката остава актуална  и дори вече има 3D формат. Развитието  на 3D филмите вдъхновявa майсторите на  татуси и в последните години триизмерните графики оживяват върху човешката кожа. Рисунките са толкова реалистични, че понякога дори те хваща страх. Tatus_1
Емил Сапаревски- татуист: "Това се получава благодарение на уменията на художника. Той може да представи нещата така, че да изглеждат триизмерно. Да нарисува една топка на листа, която с хвърляна сянка с всичко да изглежда като илюзия за окото, сякаш има истинска топка."
Анимационни герои, японски йероглифи, имена на любими футболни отбори и дори ужасяващи рани - толкова разнообразни татуировки, колкото са различни и хората, носещи ги по целия свят.
Емил Сапаревски- татуист: "Сега масовияt потребител обича да пише някакви сентенции много мъдри по ръцете си. Разбира се поп културата и медиите оказват влиянието си, всички сериали и филми, които се правят по телевизията и ако някоя героиня е с татуировка, тя става тотален хит следващите два- три месеца."
Любомир обаче, предпочита класическите черни арт рисунки, които изразяват творческата му натура.
Любомир Христов- музикант: "Аз го определям като дневник, така да се каже. Всеки мой татус ми помага да си спомням периода от време, когато съм си го направил. От 18 годишен се татуирам и в последствие то си става малко като мания."
Сред най- популярните напоследък са белите татуировки. Наричат я "чудо" на съвременната техника. За нея се използва само бяло мастило, а арт рисунката често се оприличава на призрачен белег с който трудно ще останете незабележими.

Автор: Теодора Асенова, оператор: Стоян Мицов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Адвокатите на Царнаев поискаха облекчен режим
Адвокатите на Царнаев поискаха облекчен режим
Вигенин се среща с посланиците ни в Югоизточна Европа
Вигенин се среща с посланиците ни в Югоизточна Европа