НОВИНИ

Избраха кралицата на карнавала в Рио

Дни преди началото на световноизвестния карнавал в Рио беше избрана най-важната личност за събитието - Кралицата на карнавала.

bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 26.02.2014
Чете се за: 00:39 мин.
По света
Дни преди началото на световноизвестния карнавал в Рио беше избрана най-важната личност за събитието - Кралицата на карнавала. По традиция мястото се заема от знойни модели и актриси. Тази година обаче танцьорите ще бъдат поведени от местно момиче. 20-годишната Евелин Бастос е родена и отраснала в беден квартал на столицата Бразилия. Възпитаник е на местното самба училище. През последните няколко години учебните заведения пазеха короната на кралицата за телевизионни водещи, известни танцьори и изпълнители. 2014 обаче е годината, в която карнавалът се завръща към корените си.
Евелин Бастос, Кралица на карнавала: "Организаторите решиха, че искат да се върнат назад към традицията и да изберат местно момиче, затова поканиха мен."
От самба училището са категорични, че изборът им е повече от подходящ.
Карлинос де Хесус, учител по самба: "Тя вече е кралица. Избрана е от съседите си, от целия квартал, от цялата общност."
Известните личности, които са били кралици, имат специално отношение към самбата, но са чужди за танцьорите. Евелин от своя страна е израснала с карнавала. Кралицата ще поведе танцьорите на Самбадрома на 1 март, когато цял свят ще е вперил поглед към Рио.

Автор: Драгомира Капитанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предложиха Арсений Яценюк за премиер на Украйна
Предложиха Арсений Яценюк за премиер на Украйна
 Малтийският орден помага на деца у нас
Малтийският орден помага на деца у нас